VEGA DRIVERS NAVIGATOR - VEGA - ŠKOLENÍ - 2.VEGA - Řidičům - DOPIS NOVÝM KOLEGŮM
Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOPIS NOVÝM KOLEGŮM

2. 4. 2024

 

 

Dobrý den nový kolego,

děkujeme, že si se rozhodl zkusit, zda–li ti bude práce u nás vyhovovat, zda- li tě bude naplňovat, jestli se ti bude líbit.

Je důležité předem upozornit, že práce řidiče u Vegy, je náročná a klade vysoké nároky na psychickou i fyzickou odolnost. Náš pracovní den má opravdu 24 hodin.

Ideální je pro lidi, kteří rádi řídí velká vozidla - autobusy, nákladní automobily, a zároveň rádi cestují. Převážíme po vlastní ose autobusy, nákladní vozidla od výrobců, dealerů, různých dílen, kde montují na vozidla  funkční nástavby,  k zákazníkovi. Vozidla všech druhů, konfigurací, nová i ojetá.

Po předání vozidla u zákazníka, se přesouváme pomocí vlaků, autobusů, MHD, pěšky pro další zakázku. Nezřídka se stane, že po ranním předání vozidla – ukončení zakázky, se přemisťujeme na místo vyzvednutí dalšího vozidla, do pozdních odpoledních hodin, kdy vozidlo podle firemních pravidel převezmeme a ještě jedeme dlouho do noci.

Když to situace umožňuje, jde se spát na hotel. Na druhou stranu se stává, že spíme ve vozidlech, která nejsou uzpůsobena na nocleh. Někdy v sedě za volantem, někdy v autobuse vzadu na sedačkách atd.

Bez ohledu na klimatické podmínky, roční období.

 

Jako nový kolega v zácviku, musíš pochopit, že se ti firma ani lidé v ní nebudou podřizovat, měnit pravidla.

 

PRAVIDLA JSOU JASNÁ, NEMĚNNÁ. TY JSI TEN KDO SE MUSÍ UČIT, POCHOPIT.

 

Vše naučíme, ukážeme v zácviku, kdy si naši práci vyzkoušíte a sami si uděláte obrázek.

 

JE DŮLEŽITÉ MÍSTO NEGACÍ, RŮZNÝCH AGRESIVNÍCH VÝLEVU, SEBEKRITICKY ZHODNOTIT, ZDA – LI TUTO ZAJÍMAVOU A NÁROČNOU PRÁCI ZVLÁDNEŠ, STANEŠ SE SAMOSTATNÝM, SPOKOJENÝM ČLÁNKEM NAŠEHO TÝMU, NEBO VČAS ODHADNEŠ, A NENÍ TO ŽÁDNÁ OSTUDA, ŽE NAŠE PRÁCE NENÍ PRO TEBE.

 

Pokud ovšem člověk v zácviku  vydrží, bude schopen se tuto práci naučit a pochopit, bude mu po čase odměnou radost z výplaty i odvedené práce.

 

http://www.vegaczech.cz/clanky/vega---novy-ridic--pravidla-firmy/vega---novy-ridic/