VEGA DRIVERS NAVIGATOR - VEGA - KAM VEZEŠ VOZIDLO - ZCELA MIMO - VEGA EXOTIKA - Naberezhnye Chelny - Mercedes, Kamaz, Tatarstan
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naberezhnye Chelny - Mercedes, Kamaz, Tatarstan

26. 8. 2021

 

Ruský výrobce nákladních automobilů značky

MERCEDES

 

 

 

KAMAZ intends to localize completely the K5 tractor in 2024 | News |  AUTOSTAT

 

 

 

 

NABEREZHNYE CHELNY

 

 

Daimler Kamaz RUS

Proizvodstvenniy proezd 47

423800 - Naberezhnye Chelny

 

 

 

Производственный пр-д, 47

 Набережные Челны
 Респ. Татарстан, 423800

 

 

 

 

 

 

GPS:

(N55.711287°  E52.437038°)

 

 


 

 

 

Mercedes-Benz dokončil prodej ruského výrobce nákladních vozidel Kamaz
 

 

Skupina Mercedes-Benz dokončila prodej svého podílu v Kamazu, předním ruském výrobci nákladních vozidel, a připojila se tak k řadám společností, které se stahují z Ruska po invazi země v roce 2022 na Ukrajinu.

 

 

 

 

 

Podle agentury Reuters německá automobilka, aniž by zveřejnila podrobnosti o transakci nebo kupci, potvrdila dokončení obchodu tento měsíc poté, co obdržela všechna potřebná regulační schválení.


V září 2021 Mercedes-Benz AG, tehdy pod záštitou Daimler AG, získal 15% podíl ve společnosti Kamaz od společnosti Daimler Truck, aby jej vrátil společnosti Daimler Truck poté, co byl výrobce nákladních vozidel vyčleněn z mateřské společnosti v prosinci 2021. spin-off, Daimler AG byl přejmenován na Mercedes-Benz AG.


Po odštěpení bylo vlastnictví podílu v Kamazu rozděleno mezi Mercedes a Daimler Truck, přičemž akcie držel Mercedes, zatímco Daimler Truck musel odepsat aktiva v hodnotě přibližně 200 milionů EUR (215 milionů USD). podle spisu z května 2022 citovaného agenturou Reuters.


Prodej představuje definitivní odchod Mercedes-Benz z ruského trhu, což je rozhodnutí oznámené na konec roku 2022, spolu s prodejem akcií jejích dceřiných společností v oblasti průmyslových a finančních služeb domácímu investorovi.
V reakci na ruskou invazi na Ukrajinu společnost Daimler Truck koncem února 2022 ukončila svou činnost v Rusku, včetně partnerství s Kamazem.